Tato káva pochází z horských oblastí Peru, kde se arabika pěstuje v ideálních podmínkách And. Díky vysoké nadmořské výšce a pomalému zrání kávových třešní vzniká káva s velmi jemným, vyváženým a čistým chuťovým profilem.
Co znamená označení Grade 1 • HB • MCM
-
Grade 1 – nejvyšší kvalitativní třída, minimum defektů
-
HB (Hard Bean) – tvrdá, hustá zrna z vyšších nadmořských výšek
-
MCM (Machine Cleaned & Manually Sorted) – káva je strojově i ručně tříděná pro maximální čistotu
Zpracování
Káva je zpracována metodou washed (promytá). Tento způsob zpracování zdůrazňuje čistotu chutí, jemnost a přirozenou sladkost, bez těžkých nebo fermentovaných tónů.
Chuťový profil
Peru Grade 1 HB MCM je typická svou nízkou aciditou a sametovým tělem.
V chuti se objevují:
pro zákazníky, kteří nemají rádi kyselé kávy
jako každodenní káva na espresso i mléčné nápoje
skvělá volba pro automatické kávovary, moka konvičku i espresso
ideální i pro začátečníky ve kvalitní kávě